Ένα ξωτικό στην πόρτα μου – Χιούμορ, πλοκή, ταλέντο και 2 διπλές προσκλήσεις

0 Comments 🕔21:44, 18.Dec 2017

Ένα ξωτικό στην πόρτα μου
Η νέα Θεατρική παράσταση της Ομάδας Κοπέρνικος
Χιούμορ, πλοκή, ταλέντο και 2 διπλές προσκλήσεις

Κυριακή πρωί χαμένη μέσα στους κάθετους και οριζόντιους δρόμους του Μεταξουργείου αναζητώντας θέση παρκαρίσματος. Το ρολόι δείχνει 12.10 και το κεφάλι μου περιστρέφεται, όχι γύρω από τον ήλιο όπως κάποτε ο μεγαλοφυής Κοπέρνικος δήλωση μετά από τις παρατηρήσεις του, μετά το υπέροχο κατά τα λοιπά χθεσινοβράδυνο ξενύχτι μου. Και σαν από μηχανής θεός το ένστικτό μου με οδήγησε στη γωνία Κεραμεικού και Πλαταιών – και ορίστε η θέση μας. Λίγο περπάτημα και βρεθήκαμε στον όμορφο πεζόδρομο της οδού Ακάδημος όπου κα στεγάζεται το Θέατρο Από Μηχανής.

Εκεί φέτος η πολυτάλαντη ομάδα Κοπέρνικος έχει δημιουργήσει ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο Θαύμα. Τη νέα θεατρική παράσταση «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου».

ένα ξωτικό στην πόρτα μου

Ακόμα ακούω τα γέλια των κοριτσιών καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ακόμα βλέπω μπροστά μου τα φωτεινά τους πρόσωπα όταν στα σκοτεινά τις κοιτούσα στα αριστερά μου καθισμένες για να δω πως νιώθουν, πως περνάνε, ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό τους όταν επιστρέφοντας στο σπίτι θέλησαν να αφηγηθούν την ιστορία στο μπαμπά τους και ακόμα σκέφτομαι το επόμενο πρωινό που η Βάλια πηγαίνοντάς την στο σχολείο μου είπε
– Μαμά, νομίζω πως όλα τα ξωτικά πρέπει να έχουν το όνομα Ροτοτό. Και ο μόνος τρόπος για να τα ξεχωρίζεις όταν τα φωνάζεις είναι να χρησιμοποιείς το επίθετό τους.

Λίγα Λόγια για την Πλοκή

Σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, ο πλούσιος, ξινισμένος και αρκετά τσιγκούνης ιδιοκτήτης του, που δεν έχει μάθει ποτέ να δίνει τίποτα και σε κανέναν, μετράει καθημερινά τα κέρδη του. Όταν ξαφνικά στην πόρτα του εμφανίζεται ένα ξωτικό των Χριστουγέννων που γνωρίζει να φτιάχνει υπέροχα παιχνίδια, γρήγορα και αποτελεσματικά – ο Ροτοτό.

Κι ενώ εκείνος του προσφέρει αμέσως δουλειά, σχεδιάζοντας να τον χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τα πονηρά του σχέδια, το ξωτικό έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: Να επιστρέψει ένα δώρο σε κάποιον που το έχασε. Ένα δώρο που πριν από 20 χρόνια ο μικρός Χάρης του είχε ζητήσει αλλά εκείνος το κράτησε για τον εαυτό του και μετανιωμένος τον ψάχνει για να το παραδώσει αυτό το υπέροχο δώρο- μυστικό που κρατάει φυλαγμένο στο κίτρινο κουτί του.

ένα ξωτικό στην πόρτα μου

Το ξωτικό απογοητευμένο από τη συμπεριφορά του εργοστασιάρχη (Δαναός στο όνομα) αποφασίζει να αφήσει το εργοστάσιο και να φύγει μακριά. Ο Δαναός μόλις αντιλαμβάνεται ότι είναι ο μόνος που του έχει απομείνει, μετά την απόλυση όλων των εργατών του εργοστασίου, το ψάχνει και τον βρίσκει μέσα στο δάσος.

Οι δυο τους εγκλωβίζονται σε μια χιονοθύελλα και εκεί, όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, μια σειρά από γεγονότα θα φέρουν τους δυο πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Και τότε ο ιδιοκτήτης θα μάθει επιτέλους να σέβεται, να εκτιμάει και να μοιράζεται, και το ξωτικό, που δίνει πάντα χωρίς να περιμένει τίποτα για αντάλλαγμα, θα πάρει περισσότερα από όσα μπορεί ποτέ να φανταστεί!

Το πρωτότυπο κείμενο της θεατρικής παράστασης υπογράφουν το συγγραφικό δίδυμο, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, αναγνωρισμένοι πλέον στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος και βραβευμένοι το 2007 με Α’ Κρατικό βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, το 2015 με το Α’ Κρατικό βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου και το 2017 με τη διεθνή διάκριση White Raven.

Μία παράσταση που αν και στην καρδιά της βρίσκει κανείς κλασικούς Χριστουγεννιάτικους χαρακτήρες που περιστασιακά έχεις σκεφτεί ότι το περιεχόμενο τους έχει εξαντληθεί, το Ξωτικό, ο τσιγκούνης, με τον έντεχνα κομμένο και ραμμένο στη σύγχρονη εποχή κείμενό της με γλωσσικά ευρήματα, την ανατρεπτική πλοκή και τους ταλαντούχους ηθοποιούς επί σκηνής, σε κάνει να τους ξανα αγαπήσεις.

ένα ξωτικό στην πόρτα μου

Οι χαρακτήρες που δημιουργούνται επί σκηνής όπως εκείνος του βοσκού και της γριούλας πάνω στο δάσος, τα καλοδουλεμένα τεχνάσματα αλλαγής των σκηνικών από τον πολυμήχανο σκηνοθέτη Γκάυ Στεφάνου με το κουδουνάκι να χτυπάει κάθε φορά, αλλά και το εύρημα της ξύλινης κούκλας Π, του δώρου που ήταν τόσο όμορφο ώστε ακόμα και το ξωτικό θέλησε να το κρατήσει για τον εαυτό του, και φυσικά η συγκινητική και εύστοχη μουσική επένδυση από τον Άγγελο Αγγέλου (μένει να αναμένουμε το CD), καθιστούν αυτή την παράσταση ένα πραγματικό μαργαριτάρι για παιδιά 4-10 ετών.

Μία παράσταση που αν και γράφτηκε καλοκαίρι, μοιάζει με το χειμώνα, εσωκλείει ζεστά μέσα της ολόκληρο το μήνυμα των Χριστουγέννων – μία παράσταση για την προσφορά, τη γενναιοδωρία αλλά και τα λάθη που είναι ικανά να μας εκπαιδεύσουν εφόσον έγκαιρα τα αναγνωρίσουμε και τα διορθώσουμε. Μία παράσταση με τη γνωστή ιστορία της προσφοράς αλλά με πρωτοτυπία στην πλοκή, στα τεχνάσματα, στους χαρακτήρες, τη γλώσσα και την μουσική– μία παράσταση από την Ομάδα Κοπέρνικος – αυτό σημαίνει πλέον πολλά.

Αντί Υστερόγραφου

Και τελικά πόσο χαίρομαι που η ομάδα Κοπέρνικος έδωσε σάρκα και οστά, έδωσε μία εικόνα, μία φιγούρα για το ξωτικό μας που κάθε χρόνο έρχεται στα κρυφά και γεμίζει τα κουτάκια του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, με μηνύματα και δώρα. Έπαψαν να με ρωτάνε με τι μοιάζει – τώρα ξέρουν, και το έχουν βάλει σε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σε συνεργασία με την Ομάδα Κοπέρνικος θέλουμε να σας προσφέρουμε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση στις 26/12. Για να λάβετε μέρος δηλώστε συμμετοχή στην κάτωθι φόρμα και θα χαρούμε να κάνετε Like τη σελίδα του Blog Alice on Board στο Facebook – πάντα μας ενθαρρύνει!



ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Ο διαγωνισμός λήγει τη Παρασκευή 22/12/2017 στις 24.00
2. Θα κληρωθούν 2 τυχεροί που θα παρακολουθήσουν την παράσταση στις 26/12 και ώρα 12.00
3. Οι νικητές θα δημοσιευτούν στο παρόν post και θα ειδοποιηθούν με email και αναμένουμε επιβεβαίωση άμεσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα
Τιμή εισιτηρίου: 10€, ομαδικό 8€
Κρατήσεις θέσεων: : (+30) 210 523 2097
Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr | Είσοδος Θεάτρου

Από 26 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 π.μ.
Στις 17/12 και 26/12 (12:00 & 15:00), 28/12 (15:00), 29/12 (12:00) 30/12, 2/1 και 6/1 (15:00), 7/1 και 14/1 (12:00)
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, με μειωμένο εισιτήριο των 5 €, κατόπιν συνεννόησης
(Πληροφορίες – Κρατήσεις για σχολεία- ομάδες στο θέατρο: Εύα Στυλάντερ τηλ: 210-8674657, 210-8665144 ,Δευτ-Παρ. 9.30-14.30, theatropol@otenet.gr)

Ερμηνεύουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Χρήστος Κοντογεώργης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Ευδοκία Κακιούζη
Μουσική – Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Βοηθ. Σκηνογράφου: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Κούκλες: Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Ηχογράφηση – Editing – Μίξη – Mastering: Γιώργος Ζιώτας
Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Κίνηση – Χορευτικά: Θάνος Δασκαλόπουλος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Αφίσα: Polkadot Design studio
Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment