Ένας αρκούδος μια φορά – Η Βιτρίνα της Κριεζώτου

0 Comments 🕔14:38, 11.Σεπ 2019

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει μια βιτρίνα για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένη από το μοναδικό βιβλίο της Ελένης Γερουλάνου “Ένας αρκούδος μια φορά” με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».

Η Ελένη Γερουλάνου και η Ίριδα Σαμαρτζή ζωντανεύουν στη Βιτρίνα της Κριεζώτου τον μαγευτικό κόσμο του αρκούδου που πρωταγωνιστεί στο βραβευμένο βιβλίο τους “Ένας αρκούδος μια φορά” (Βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» – Κατηγορία: Βιβλίο γνώσεων για παιδιά).

Πρόκειται για το το βιβλίο της Ελένης Γερουλάνου «Ένας αρκούδος μια φορά», σε που είναι γεμάτο παιχνίδια από τη μοναδική συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών. Μια τρυφερή ιστορία με αφορμή τα 20.000 παιχνίδια τα οποία δώρισε στο Μουσείο Μπενάκη η ερευνήτρια, συλλέκτρια και συντηρήτρια παιχνιδιών Μαρία Αργυριάδη. Περισσότερα από 240 παιχνίδια αυτής της συλλογής τα οποία εκτίθενται πλέον στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, στον Πύργο Κουλούρα, στο Φάληρο, βρίσκουν τη θέση τους στις σελίδες αυτής της ιδιαίτερης έκδοσης την οποία εμπνεύστηκε η Ελένη Γερουλάνου και εικονογράφησε η Ίρις Σαμαρτζή.

Ο αρκούδος, ανάμεσα από παιχνίδια και ζωγραφιές, ξανασυναντάει τους φίλους του από το ομώνυμο βιβλίο. Μέρος των σχεδίων δημιουργήθηκε από παιδιά κατά τη διάρκεια εικαστικού εργαστηρίου για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 που είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε και να γράψουμε σε αυτό το άρθρο.

Στη Βιτρίνα της Κριεζώτου, ο μαγευτικός κόσμος του αρκούδου που πρωταγωνιστεί στο βραβευμένο βιβλίο Ένας αρκούδος μια φορά (Βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» – Κατηγορία: Βιβλίο γνώσεων για παιδιά) ζωντανεύει και συγκινεί, καθώς ο αρκούδος, ανάμεσα από παιχνίδια και ζωγραφιές, ξανασυναντάει τους φίλους του, μέσα από το ομώνυμο βιβλίο.

Στο πωλητήριο θα μπορεί κανείς να βρεί μερικές υπέροχες δημιουργίες της Ίριδας Σαμαρτζή, εμπνευσμένες ασφαλώς από βιβλίο και τη περιπλάνηση του αρκούδου.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, λοιπόν, στις 18:30 η Ελένη Γερουλάνου και η Ίριδα Σαμαρτζή προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον παραμυθένιο κόσμο του αρκούδου στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα.

Παρουσίαση: 12.09.2019, 18:30
Διάρκεια: 05.09.2019 – 25.09.2019
Διεύθυνση: Πινακοθήκη Γκίκα | Πωλητήριο, Κριεζώτου 3, Αθήνα

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment