Yum Yum: Cupcake με μπαχαρικά και κρέμα λεμόνι
Τα τελευταία δύο χρόνια η αναkάλυψη των Cupcakes έχει μετατραπεί σε πάθος, μανία, και λατρεία. Aπλά μικρά κεκάκια που έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Όλοι μιλούν για εκείνα, όλοι ψάχνουν τους ιδανικούς προμηθευτές ή τα καλύτερα και αγνότερα υλικά για να τα φτιάξουν.

Γύρω μας, υπάρχουν πλέον οι φανατικοί τους, οι πιστοί τους φίλοι που θέλουν την παρουσία τους σε πάρτυ, συγκεντρώσεις, και Playdates- όπως εγώ, υπάρχουν όμως και οι εχθροί τους που συνήθως συμπορεύονται με τα μικρά muffins σε όλες τις γεύσεις τους. Ναι ναι, πλέον μπορούμε να μιλάμε για τον πόλεμο των Muffins εναντίον των cupcakes. Και ποια η διαφορά τους θα πει κανείς. Ιδού λοιπόν όλη η αλήθεια:
Tα cupcakes έχουν πάνω τους σαν καπελάκι διακοσμητικό και εύγεστο, το λένε frosting, ενώ τα muffins δεν έχουν!!!
Λοιπόν εγώ αγαπώ και τα δύο αλλά τείνω προς τα cupcakes για ένα και μοναδικό λόγο: τα βρίσκω πιο όμορφα. Έχουν τόσα υπέροχα χρωματάκια και όταν τα αντικρίζεις δεν αντέχεις στον πειρασμό να μην βάλεις το δαχτυλάκι σου πάνω στο frosting για να δοκιμάσεις στα γρήγορα. Από την άλλη έχουμε στην οικογένεια και τους ΆΛΛΟΥΣ, αυτούς που αγαπούν τα muffins και έτσι στην τελευταία μου αγορά βιβλίου ζαχαροπλαστκής, επέλεξα ένα που να έχει συνταγές και για τα δύο και προχώρησα άμεσα στην παρακάτω συνταγή που μοιράζομαι μαζί σας. Αν και εσείς αγαπάτε τα cupcakes αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή και κυρίως δεν είναι πολύ γλυκά αφού στηρίζονται στο λεμόνι!
CUPCAKES ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
Μην σας τρομάζει ο τίτλος. Πολύ απλά πραγματα και κυρίως πολύ γρήγορα. Έχετε κανονίσει να έρθουν το απόγευμα σπίτι για παιχνίδι φίλοι των μικρών σας. Ορίστε τι χρειάζεστε:
Για τα Cupcakes:
350 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο
200 γρ μαύρη ζάχαρη (η συνταγή έλεγε με μελάσα αλλά εγώ φυσικά το αγνόησα)
170ml πλήρες γάλα
4 αυγά
2 κ.γλ γαρύφαλλο
1κ.γλ κανέλα
1/4 κ. γλ μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
1 πρέζα αλάτι
Τα υλικά παρατηρούσε η συνταγή είναι για 20-23 cupcakes. Εγώ χρησιμοποίησα τις μισές ακριβώς ποσότητες και έφτιαξα περίπου 15 cupcakes.
Έτσι ξεκινάμε πρώτα για να φτιάξουμε τα cupcakes μας ώστε την ώρα που εκείνα θα ψήνονται εσείς να ετοιμάζετε το frosting. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γραύφαλλο, το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder με το γάλα και τέλος το αλεύρι. Μόλις τα υλικά μας δέσουν, βάζουμε το μίγμα σε ειδικά φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε στυς 200 αθμούς για περίπου 30 λεπτά (εμένα χρειάστηκε λιγότερο)

Για την κρέμα
400γρ τυρί κρέμα
300 γρ βούτυρο
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
2κ.γλ χυμό λεμόνι
250 γρ ζάχαρη άχνη
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ πρώτα το βούτυρο με το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και ανακατεύουμε απαλά την κρέμα. Μόλις όλα δέσουν βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για λίγο ώστε να σφίξει. Και αφού ψηθούν τα cupcakes σας,

τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν (αλλιώς η κρέμα θα λιώσει μόλις την βάλετε πάνω τους) και στη συνέχεια τα διακοσμούμε με την κρέμα.

Η φωτογραφία από το υπέροχο βιβλίο μου Delicious Cupcakes & Muffins από τις εκδόσεις annieblana είναι σίγουρα καλύτερη από τη δική μου.

Αν θέλετε να ξεφύγετε για λίγο από την “αιχμαλωσία” της σοκολάτας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα χαρώ πολύ να ακούσω τα σχόλιά σας.
ΧΧΧ
Το άρθρο αυτό το έγραψα για το Blog των ΜικροίΜεγάλοι
you may also like:








No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST